Profielwals van Comac

Een profielwals is voor een bedrijf in metaalbewerking belangrijk en handig. De metaalbewerker gebruikt een profielwals om vormen, patronen in metaal te walsen.

De profielwalsen van Comac zijn de voorkeurs keuze van Inter Imex. Dit omdat de prijs/kwaliteit verhouding helemaal in orde is.

Kijk hieronder voor de verschillende machines of vraag meer informatie op.

De Comac 301 en 302 zijn de lichtste hydraulische profielwalsen

Comac heeft lichte instapmodellen gebouwd. Dit zijn de Comac 301 en 302 voor het lichte precisie wals werk. De profielwals is werkend te zien in onze showroom. Kom deze machine werkend bekijken op afspraak. Maak hier een afspraak.

De profielwals Comac 303 HV geeft extra mogelijkheden door 3 aangedreven en verstelbare rollen. Voor precisie werk, maar toch een krachtpatser. Metaal buigen en walsen was nog nooit zo eenvoudig. Deze machine is ook leverbaar met CNC aandrijving.

De Comac 305 HV is kwaliteit en veelzijdigheid in een robuuste profiel wals

CNC besturing op profielwals

Een CNC besturing op je profielwals helpt je door gemak en precisie werk. Je kunt met een CNC machine snel en efficiënt werken. Maar het belangrijkste is toch wel dat je de meest ingewikkelde profielen kunt maken. En dan ieder profiel exact gelijk aan het andere. Ideaal voor de grotere opdracht. Onze Comac machines zijn te voorzien van eenvoudig te bedienen CNC panelen.

Je kiest voor een CNC besturing omdat je :

 • Snel wilt kunnen werken
 • Precies werk moet afleveren
 • Gemak wilt van de besturing

Profielwals, buigmachine en platenwals

De profielwals valt in het rijtje : buigmachine, platenwals….. profielwals. Al deze machines zijn benodigd om metaal en staal van vorm te laten veranderen.

Een andere term voor profielwals, is ook wel profielbuigmachine.

Het verschil tussen walsen en buigen

Hoewel de termen walsen en buigen vaak door elkaar worden gehaald, is er een verschil. Bij walsen wordt het metaal door het door rollen te halen in een profiel ‘gedwongen’ oftewel gewalst. Bij buigen wordt het metaal door speciale buiggereedschappen in een vorm gedrukt.

Met een profielwals kun je bijvoorbeeld trapleuningen maken, een hoeklijn walsen, H-profielen of U-profielen buigen. Door de 3 walsen (wielen) op de voorkant van de machine van positie te veranderen of een andere vorm te laten dragen, kun je ieder benodigd profiel walsen. Deze allround metaalbewerking zorgt ervoor dat langwerpige stalen vormen in iedere gewenste positie kunnen worden gewalst.

De buigmachine gebruik je om buizen rond te buigen of om strippen te buigen. Kijk hier voor meer informatie over buigmachines.

Een platenwals gebruik je om platen staal te walsen. Een plaat walsen is om een rechte plaat af te ronden tot een cilinder. Ze buigen roestvrij staal en basisstaal, maar ook aluminium, koper en zink voor de staal- en tankbouw, in de verwarmings-, airco- en ventilatiebouw, voor metaalbewerking en dakbedekking, maar ook voor industriële massaproductie. Inter Imex levert de platenwalsen van Hanstahl. Meer informatie over deze machines kun je hier opvragen.

Welke materialen zijn geschikt voor de profielwals?

Voorbeelden van de te profielwalsen materialen vind je hieronder. Voor het walsen van staal en ijzer gebruik je metalen rollen. Om RVS te walsen zijn speciale kunststof rollen beschikbaar, deze voorkomen dat er tekeningen ontstaan bij het profielwalsen.

Zoals je ziet is het mogelijk om hoeklijnen te walsen, buizen te walsen, balken te walsen en U/H-profielen. Door de walsen (wielen) te wijzigen, kunnen deze vormen en meer worden gewalst.

Elektrische profielwals die hydraulisch werkt

De profielwalsen van Comac zijn elektrische profielwalsen met hydraulische bedienbare rollen. Deze profielwalsen kunnen ook CNC gestuurd uitgevoerd worden. De mogelijkheden en kwaliteit van dit type maakt deze profielwals geschikt voor de meeste toepassingen en metaalbewerking bedrijven.

Waarom de Comac 303 HV profielwals?

De Comac 303 HV profielwals is in vergelijking tot andere profielwalsen een veelzijdige, robuuste en degelijke metaalbewerker. De digitale afstelling zorgt ervoor dat de metaalbewerker heel precies kan werken. Er komen nauwelijks tot geen tekeningen op het materiaal.

Overzicht van de kenmerken van de Comac 303 HV profiel wals:

 • Staal gelast constructie frame
 • 2 rollen zijn motoraangedreven
 • Geharde assen van speciaalstaal
 • Bovenrol hydraulisch omhoog-omlaag beweegbaar
 • Horizontale en verticale werkhouding
 • Standaard set universele rollen
 • Geleidingsrollen
 • Motor uitgerust met rem voor precisie buigen
 • Mobiel bedieningspaneel

Capaciteiten van de Comac 303 HV op een rij:

 • As diameter Ø mm 50
 • Rollen diameter Ø mm 180
 • Werk snelheid m/min 5,5
 • Motor Power 3 KW
 • Gewicht 720 kg

Een profielwals kopen bij Inter Imex Service en Onderhoud

Naast de stevige, robuuste en kwalitatief oer-sterke profielwals, profiteer je ook van de service van Inter Imex. Natuurlijk hebben we gekozen voor het leveren van Comac machines vanwege de kwaliteit, het bedieningsgemak en de vele extra mogelijkheden. Maar ook de prijs is niet onbelangrijk. Inter Imex stelt zich ten doel om machines te leveren met een lange levensduur.

We leveren we de profielwalsen uitgerust met de volgende extra’s:

 • Inbedrijfstelling, kosteloos
 • 2 Nederlandstalige handleidingen 
 • Franco levering aan huis, ongelost
 • 12 maanden garantie, incl. universele set rollen
 • Levertijd in overleg

Onderhoudscontract

Ook voor de profielwals kun je een onderhoudscontract afsluiten bij Inter Imex; een goed onderhouden machinepark zorgt ervoor dat je lang profijt hebt van uw machines. Kijk hier voor de voordelen van een onderhoudscontract.