Horizontale buigmachine van Hanstahl

De buigmachine van Hanstahl is in Nederland en België exclusief verkrijgbaar bij Inter Imex. Op deze pagina een overzicht van de beschikbare horizontale buigmachines van Hanstahl. De machines zijn van goede kwaliteit, robuust gebouwd en geschikt voor staal buigen.

Inter Imex kiest voor Hanstahl horizontale hydraulische buigmachines

Op basis van jarenlange ervaring met het leveren van machines voor de metaalbewerking, kiezen we voor Hanstahl horizontale hydraulische buigmachines.

Onze horizontale buigmachines helpen je bij het buigen van metalen strippen en buizen.

De buigmachine komt in verschillende tonnages: 20, 40, 50, 100 en 150 ton.

Voor iedere gewenste toepassing hebben we een oplossing. Laat je informeren. Dat kan op verschillende manieren. Lees hieronder verder of neem contact met ons op voor een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek. Toch liever een platenwals of profielwals, klik hier.

Op afspraak kun je onze machines werkend zien. Je bent van harte welkom in onze showroom. Maak een afspraak via mail of per telefoon. Klik hier.

Download hier de folder van Hanstahl. Alle specificaties van de verschillende hydraulische horizontale buigmachines. De folder geeft een overzicht van alle tonnages en hun specifieke eigenschappen. Heb je aanvullende wensen, eisen of vragen, dan kunnen we samen op zoek naar de oplossing.

Geharde steunpennen

Door de steunpennen extra te harden, kunnen ze extra druk aan. Daarnaast kun je strak op de pennen werken, zodat de vormen nauwkeurig en precies aangedrukt kunnen worden. Je kunt zowel lucht buigen als dooddrukken in de matrijs.

Bedieningspaneel

De plaat buigmachine is uitgerust met een hydraulisch bedieningspaneel. Daardoor is het voor iedereen eenvoudig om de machine te starten, stoppen, versnellen of te vertragen. Onderdeel van het bedieningspaneel is de digitale diepte instelling. Om schade te voorkomen is de druk instelbaar.

Snel wissel systeem

Door ons snel wissel systeem verander je van matrijs en / of buigdoorn binnen 30 seconden. Daardoor heb je geen vertraging in het productieproces.

Hoe werkt het?

Kijk op de video hieronder hoe het buigapparaat staal buigt. Deze robuuste elektrische buigmachine is verkrijgbaar in verschillende tonnages. Geen uitdaging is te groot! Wil je de plaat buigmachine live werkend zien? Dat kan ook. Maak een afspraak.

Veel gestelde vragen

De horizontale buigmachine van Hanstahl wordt door Inter Imex standaard geleverd met:

  • Stempel (85°) en Matrijs (V=63)
  • 1 Buigdoorn 30° tbv U profielen
  • Zij-aanslag
  • 1 Multimatrijs met 4 zijden te gebruiken

Er is een grote hoeveelheid standaard gereedschappen beschikbaar voor de machine. Denk alleen al aan de Multi V die wordt mee geleverd bij de standaard uitrusting. Zijn er los van deze Multi V, 30 graden pen, zij-aanslag en stempel en matrijs, alsnog andere wensen, dan zijn die allemaal te bespreken en leverbaar.

De hydraulische buigmachine van Hanstahl is beschikbaar in 20, 40, 50, 100 en 150 ton. Om te weten welk tonnage je nodig hebt, kun je gebruik maken van deze tabel: kracht berekenings tabel.

Deze elektrische buigmachine is geschikt voor het buigen van staal, RVS en aluminium. Naast een strippen en plaat buigmachine, is deze machine ook geschikt voor het buigen van buizen. De buizen kunnen zowel vierkant en rond als massief vierkant en rond zijn.

Jazeker, maak een afspraak en we kunnen de machine zelfs live bij u op de zaak laten zien. Voor contactgegevens, klik hier.

Wat is staal buigen?

Metalen buigen is een proces waarbij metalen in een vooraf bepaalde vorm worden gebracht door er kracht op uit te oefenen. Hierdoor wordt het metaal onder een hoek gebogen om een bepaalde vorm te verkrijgen. Hierbij wordt gewoonlijk een afkantpers gebruikt om het plaatmetaal te buigen.

Staal buigen; twee manieren

Er zijn drie basistypen voor het buigen van metaal: Luchtbuigen, Bodembuigen, en Coining. Deze typeringen zijn gebaseerd op de verhouding van de positie van het eindgereedschap tot de dikte van het materiaal.

Luchtbuigen

Luchtbuigen wordt het meest gedaan wanneer we staal buigen, vanwege  de voordelen. Zoals minder noodzaak om de ponspunt voorbij het oppervlak van het metaal te duwen en er is minder gewicht nodig voor het buigen.

Luchtbuigen is het proces waarbij materialen worden gevormd door een stempel in het materiaal te drukken, waardoor het in een onderste V-matrijs op de pers wordt geperst. Hierdoor kan de afstand tussen de stempel en de zijwand van de V groter zijn dan de materiaaldikte.

In tegenstelling tot de andere types wordt bij het luchtbuigen meestal het minste contact met het materiaal gemaakt, aangezien het gereedschap het materiaal slechts op drie punten raakt. Namelijk bij de stempel, de punt en de matrijshouders. De nadelen zijn de moeilijkheden om de slagdiepte nauwkeurig te bepalen en de moeilijkheid van het plaatmateriaal om contact te houden met de matrijzen.

Dooddrukken in de matrijs

Het onderscheid tussen luchtbuigen en dooddrukken in de matrijs, is dat er een verschil is in radius tussen de twee. De stempel duwt het staal naadloos in de matrijs en duwt door tot de machine niet meer verder kan. Je kunt daardoor een scherpe hoek maken en het staal zal niet meer terug kunnen veren.

De voordelen van deze manier van staal buigen zijn onder meer een grotere nauwkeurigheid en minder terugveringen. Het nadeel is dat voor elke buighoek, plaatdikte en materiaal meestal een ander gereedschap nodig is.