Eerste hulp bij storingen

Heeft u geen tijd om zelf eerste hulp te verlenen?

Bel ons: 085 – 0511 798 of klik

Stroom toevoer

Een groot deel van de storingen worden veroorzaakt door problemen met de stroom toevoer. Deze checklist helpt u met gericht zoeken naar de storing en geeft daarbij weer hoe u die kunt verhelpen.

LET OP : we raden u met klem aan om alleen met de stroomtoevoer dingen te wijzigen als u daarvoor bent opgeleid. Het gaat tenslotte om krachtstroom en uw veiligheid staat voorop.

Veel machine specifieke problemen kunt u terug vinden in de handleiding geleverd bij uw plaatbewerkingsmachine. Indien u die niet meer heeft, kunt u die bij ons opvragen.

 1. Krijgt uw plaatbewerkingsmachine (nog) stroom?
  Indien het indicatorlampje brandt, is dat het geval. Zo niet, controleer dan of de zekeringen in het pand en in de plaatbewekingsmachine, vervangen indien nodig.
 2. Is de stekker vervangen?
  Controleer of de stroomvoorziening dezelfde fase aansluiting heeft. Zo niet, verander dit.
 3. Is de stekker verplaatst?
  Het kan zijn dat deze een andere fase aansluiting heeft. Verplaats de stekker terug.
 4. Staan de noodstoppen uit?
  Afhankelijk van het type plaatbewerkingsmachine kunnen dit 1, 2, 3 of 4 noodstoppen zijn. Bij voorkeur allen opnieuw in- en uittrekken.
 5. Staat het thermisch relais (motorbeveiling) goed?
  Deze resetten.

Overige checks

 1. Functioneert het voetpedaal?
  Controleer of er een breuk zit in de kabel van het voetpedaal.
 2. Perst uw plaatbewerkingsmachine onder druk?
  Controleer of de plaatbewerkingsmachine onder druk perst. Indien dit het geval is, kan het thermisch relais zorgen voor uitval. Check of die diepte-instellingen goed staan.

Hebben de checklists geen hulp geboden, geen nood. We komen zsm bij u langs om de storing te verhelpen. U kunt op onderstaande knop klikken en het formulier invullen.

We helpen u sowieso, maar heeft u een onderhoudscontract bij ons, dan komen we uw storing tegen gereduceerde prijs verhelpen. Op de pagina Service en Onderhoud, vindt u meer informatie over de onderhoudscontracten van Interimex.