Ennatuurlijk Storing: Eerste hulp bij storingen

Ennatuurlijk storing! Je bent net (weer) aan het draaien, deadline staat en dan….

Eerste hulp bij storingen verleen je het liefst zelf. Maar hoe en waar moet je op letten? Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende storingen aan plaatbewerkingsmachines. Waar let je op bij je ponsknipmachine, lees het hieronder rustig door. Het kan veel tijd en kosten schelen om zelf de meest voor de hand liggende storingen te verhelpen. We denken natuurlijk graag met je mee. Geeft onderstaande je nog geen goed antwoord, neem dan contact met ons op.

Heb je geen tijd om zelf eerste hulp te verlenen?

Bel ons: 085 – 0511 798 of klik

Stroom toevoer

Een groot deel van de storingen worden veroorzaakt door problemen met de stroom toevoer. Deze checklist helpt je met gericht zoeken naar de storing en geeft daarbij weer hoe je die kunt verhelpen.

LET OP : we raden je met klem aan om alleen met de stroomtoevoer dingen te wijzigen als je daarvoor bent opgeleid. Het gaat tenslotte om krachtstroom en jouw veiligheid staat voorop.

Veel machine specifieke problemen kun je terug vinden in de handleiding geleverd bij jouw plaatbewerkingsmachine. Indien je die niet meer hebt, kun je die bij ons opvragen.

 1. Krijgt uw plaatbewerkingsmachine (nog) stroom?
  Indien het indicatorlampje brandt, is dat het geval. Zo niet, controleer dan of de zekeringen in het pand en in de plaatbewekingsmachine, vervangen indien nodig.
 2. Is de stekker vervangen?
  Controleer of de stroomvoorziening dezelfde fase aansluiting heeft. Zo niet, verander dit.
 3. Is de stekker verplaatst?
  Het kan zijn dat deze een andere fase aansluiting heeft. Verplaats de stekker terug.
 4. Staan de noodstoppen uit?
  Afhankelijk van het type plaatbewerkingsmachine kunnen dit 1, 2, 3 of 4 noodstoppen zijn. Bij voorkeur allen opnieuw in- en uittrekken.
 5. Staat het thermisch relais (motorbeveiling) goed?
  Deze resetten.

Overige checks

Overige checks kunnen nog helpen als je er nog niet uit bent.

 1. Functioneert het voetpedaal?
  Controleer of er een breuk zit in de kabel van het voetpedaal.
 2. Perst uw plaatbewerkingsmachine onder druk?
  Controleer of de plaatbewerkingsmachine onder druk perst. Indien dit het geval is, kan het thermisch relais zorgen voor uitval. Check of die diepte-instellingen goed staan.

Hebben de checklists geen hulp geboden, geen nood. We komen zsm bij je langs om de storing te verhelpen. Je kunt op onderstaande knop klikken en het formulier invullen.

We helpen je sowieso, maar heb je een onderhoudscontract bij ons, dan komen we je storing tegen gereduceerde prijs verhelpen. Op de pagina Service en Onderhoud, vind je meer informatie over de onderhoudscontracten van Inter Imex.